Matić: Rešen problem naših turista u grčkim lukama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 11:12

Matić: Rešen problem naših turista u grčkim lukama

Problem koji su naši turisti u nekim grčkim lukama imali sa očitavanjem kju ar kodova na digitalnim sertifikatima o vakcinaciji je rešen, izjavila je za Tanjug ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je objasnila da je problem nastao zato što Grčka, zbog epidemiološke situacije u ovoj zemlji, svake nedelje uvodi nova pravila, a desilo se i da je u međuvremenu i Evropska unija pustila u rad svoju aplikaciju za očitavanje, koja se ne odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na naše zelene sertifikate, čak ni na sertifikate nekih zemalja članica EU.

"Problema je bilo u lukama Uranopoli i Tripiti jer su i grčke lučke vlasti počele da očitavaju digitalne sertifikate. Zbog toga i puštanja aplikacije EU došlo je do tehničkih problema, delom izazvanih i nedovoljnom koordinisanošću samih grčkih vlasti, ali kako je objavio i grčki ministar turizma problem je rešen", kaže Tatjana Matić.

Uložićemo još 157 miliona dinara za infrastrukturu u turizmu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je uspelo da obezbedi dodatna sredstva od 157 miliona dinara za infrastrukturne projekte u turizmu, izjavila je Matić.

"U budžetu za ovu godinu imali smo opredeljenih 600 miliona dinara za tu svrhu, ali smo sada uspeli da ukupnu sumu za infrastrukturu povećamo za dodatnih 157 miliona. Dakle, uprkos krizi nastavićemo da radimo na razvoju turističkih kapaciteta širom Srbije", kaže ona.

Ministarka Matić dodaje da se država za ovo ulaganje opredelila jer je razvoj turističke infrastrukture veoma važan za razvoj turizma u Srbiji.

Prema njenim rečima, ovaj novac će otići lokalnim samoupravama, uglavnom na infrastrukturne projekte koje one budu predlažile.

"To će biti ili izgradnja određenih turističkih objekata ili turističke signalizacije, ali reč je o turističkoj infrastrukti na lokalu, koja će znatno unaprediti turističku ponudu u tim mestima", objašnjava Matić za Tanjug.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.