Grčka privremeno ukida državnu TV i radio

Izvor: RTS, 11.Jun.2013, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka privremeno ukida državnu TV i radio

Konzervativna Vlada u Grčkoj će privremeno ukinuti državnu televiziju i radio zbog štednje. Predstavnik vlade Simos Kedikoglu objasnio da su problemi manjak transparentnosti i neverovatno preterivanje na državnom mediju.

Portparol konzervatine vlade Simos Kedikoglu rekao je da će radio i televizijski signali grčke radiodifuzne korporacije ERT biti ugašeni rano u sredu, a oko 2.500 zaposlenih će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suspendovano dok se emitovanje ponovo ne pokrene.

"ERT je slučaj izuzetnog nedostatka transparentnosti i neverovatnog preterivanja. Ovim je tome kraj", rekao je Kedikoglu na konferenciji za novinare, dodajući da je ERT bio "rasipnički raj".

Sindikati radnika ERT-a na tri zemaljska televizijska kanala, jednom satelitskom i radio kanalu kažu da će održavati emitovanje programa.

Kedikoglu je rekao da će državni elektronski mediji kasnije biti ponovo otvoreni u novom formatu i sa znatno manje zaposlenih, ali nije precizirao koliko.

Svi zaposleni, kojih prema lokalnim medijima ima skoro 2.700, dobiće naknade i opet će moći da se prijave za posao kada se ponovo pokrenu programi, rekao je Kedikoglu.

Sindikat radnika ERT-a saopštio je da će konzervativna vlada, u težnji da ostane na liniji sa kreditorima iz Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, sprema da žrtvuje javnu televiziji i radio.

Sindikat javnog sektora Adedi zatvaranje državnih medija je proglasio državnim udarom.

Zaposleni u ERT-u mesecima su organizovali obustave rada protiveći se restrukturiranju javnih emitera što zahtevaju međunarodni kreditori koji pružaju Grčkoj pomoć, ali uz uslov da ona sprovede bolne mere štednje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MERE ŠTEDNJE: Grčka ukida državnu televiziju

Izvor: Kurir, 11.Jun.2013

Predstavnik vlade Simos Kedikoglu saopštio je danas šokantnu vest, rekavši da će televizijski i radio signali državne korporacije ERT prestati da od srede ujutro emituju program..ATINA - Grčka konzervativna vlada saopštila je danas da će privremeno ukinuti državnu televiziju i radio zbog štednje,...

Nastavak na Kurir...

Grčka privremeno ukida državnu tv i radio

Izvor: Akter, 11.Jun.2013

Grčka konzervativna vlada saopštila je danas da će privremeno ukinuti državnu televiziju i radio zbog štednje, uprkos žestokim primedbama sindikata i koalicionih partnera

Nastavak na Akter...

GRCI OZBILJNO ŠTEDE: Ukida se državna RTV!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Jun.2013

Predstavnik vlade Simos Kedikoglu saopštio je danas šokantnu vest, rekavši da će televizijski i radio signali državne korporacije ERT prestati da od sutra ujutro emituju program

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.