Grčka policija našla oružje u skrovištu ultralevičarke

Izvor: Blic, 09.Jan.2017, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka policija našla oružje u skrovištu ultralevičarke

Grčka policija saopštila je danas da je pronašla oružje u skrovištu uhapšene članice krajnje levičarske ekstremističke grupe Paule Rupe.

Policija je pronašla dve jurišne puške, dva pištolja i četiri ručne bombe, kao i metke, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Rupa (48) je bila u bekstvu od 2012. godine, a uhapšena je u četvrtak u Atini, zajedno sa 25-godišnjom Konstantinom Atanasopulku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je privedena zbog toga što je Roupi pomagala u skrivanju.

Dve žene su u petak, zajedno sa Rupinim partnerom Nikosom Maziotisom, počele štrajk glađu i žeđu tvrdeći da vlasti drže kao taoca šestogodišnjeg sina Rupe i Maziotisa.

Dve uhapšene žene su danas prebačene u bolnicu, a dečak je stavljen pod nadzor Rupine majke, koja je, zajedno sa svojom drugom ćerkom, podnela zahtev za privremeno starateljstvo nad njim.

Rupa i Maziotis su, inače, proglašeni krivim zbog učešća u terorističkim akcijama, uključujući ispaljivanje rakete na američku ambasadu u Atini 2007. godine, navodi američka agencija.

Rupa je vodeća članica krajnje levičarske grupe Revolucionarne borbe, koja je preuzela odgovornost za niz napada.

Agencije navode da su Rupa i njen saradnik Nikos Maziotis zajedno uhapšeni 2010. godine, a pušteni su na uslovnu slobodu do početka suđenja 2011, nakon čega su nestali.

Maziotis je uhapšen 2014. u grčkoj prestonici nakon razmene vatre s policijom, a dve godine kasnije Rupa je neuspešno pokušala da ga izvuče iz zatvora koristeći oteti helikopter.

Njih dvoje imaju šestogodišnjeg sina rođenog u bolnici u Atini par meseci nakon što su mu roditelji stavljeni u zatvor 2010. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.