Izvor: Danas, 16.Jul.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka ne priznaje Kosovo

Izjave ministra spoljnih poslova Kocijasa medijima u Prištini su jasne. Grčka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kaže za Danas ambasador Grčke u Srbiji Konstantinos Ikonomidis, odgovarajući na pitanje da li izjava šefa grčke diplomatije Nikosa Kocijasa da će Atina podržati Kosovo u učlanjivanju u međunarodne organizacije znači korak u pravcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << priznanja Kosova.

 Ikonomidis ističe da "grčki stav o ovom pitanju ostaje nepromenjen". Kojicas je posle razgovora sa kosovskim premijerom Isom Mustafom na pitanje novinara da li će Grčka priznati nezavisnost Kosova, kako navode prištinski mediji, ostao nedorečen, istakavši da će Grčka pomoći Kosovu da se učlani u neke međunarodne organizacije i najavio da će Grčka otvoriti na Kosovu kancelariju za saradnju Grčke i Kosova.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.