Izvor: Radio 021, 30.Avg.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka i dalje najpopularnija među srpskim turistima

Grčka je za turiste iz Srbije i dalje neprikosnovena destinacija za letovanje, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i naveo da je 65 odsto svih turističkih aranžmana prodato za letovališta u Grčkoj.

Ljajić je na TV Pink rekao da na osnovu podataka o agencijskim aranžmanima, 15 odsto srpskih turista odlazi u Crnu Goru, 10 odsto u Tursku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a po pet odsto u Egipat i Italiju.

"Ne možemo da pratimo individualno ko gde ide, ali po aranžmanima koji su kupljeni to je taj odnos koji se godinama ne menja. Menja se, u zavisnosti od vremenskih prilika, da li Egipat ima više ili Turska ima više ili manje turista. Bez ikakve sumnje, Grčka je za naše turiste neprikosnovena", kaže Ljajić.

Ministar je rekao da je najviše stranih turista u Srbiji dolazi iz BiH, a da su na drugom mestu kineski turisti. Očekuje da će ove godine Srbiju posetiti više od 120.000 kineskih turista.

Podsetio je da turisti iz Kine pre dve, tri godine nisu bili ni u prvih 10 po posetama našoj zemlji, te da ih je tada bilo 18.000 godišnje. Povećanje broja kineskih turista u Srbiji je, navodi, rezultat ukidanja viza, kao i odličnih političkih odnosa.

"Imali smo i direktnu avioliniju koja je, nažalost, ukinuta. Nadam se da će ipak aviokompanije pronaći neki interes da tu avioliniju ponovo pokrenu", kaže Ljajić i navodi da se u turističkom sektoru apsolutno svi bore za kinesko tržište.

Srbija je, kaže, čak i po procenama u Kini u pet najbrže rastućih destinacija za privlačenje kineskih turista.

Ljajić je rekao da su na trećem mestu stranih turista u Srbiji turisti iz Bugarske, zatim Hrvatske i Nemačke.

Naveo je da više od 55 odsto svih stranih turista koji dolaze u Srbiju posećuju Beograd i da nema sumnje da Beograd jeste i biće motor razvoja srpskog turizma.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.