Grčka danas glasa o pristupanju Severne Makedonije u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka danas glasa o pristupanju Severne Makedonije u NATO

Grčki parlament danas treba da glasa o ratifikaciji Protokola o pristupanju Makedonije NATO-u, nakon što je juče skupštinski Komitet za spoljnu politiku i odbranu odobrila Protokol sa većinom glasova, prenosi TV21.

Očekuje se da grčki poslanici koji su podržali Prespanski sporazum glasaju i za ratifikaciju Protokola o učlanjenju Makedonije u NATO.

Za ratifikaciju protokola o prijemu Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Alijansu potrebni su minimum 151 glasa.

"Nakon glasanja o ratifikaciji Protokola šaljemo verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Severne Makedonije, a oni odmah nakon toga mogu da obaveste UN i sve države koje su ih priznali pod imenom 'Makedonija' da je novo ustavno ime 'Severna Makedonija" stupilo na snagu", istakao je zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Jorgos Katrugalos.

Prošle srede u sedištu NATO-a je bio potpisan Protokol o pristupanju Makedonije u NATO. Sada parlamenti zemalja-članica Alijanse treba da ratifikuju ovaj protokol kako bi Makedonija postala punopravna članica ove organizacije sa novim nazivom Severna Makedonija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DANAS GLASANJE Grčka uskoro veća o pristupanju Makedonije u NATO

Izvor: Blic, 08.Feb.2019

Grčki parlament danas treba da glasa o ratifikaciji Protokola o pristupanju Makedonije NATO-u, nakon što je juće skupštinski Komitet za spoljnu politiku i odbranu odobrila Protokol sa većinom glasova, prenosi TV21.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.