Grčka: Turska granica jedina može da spreči priliv

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Turska granica jedina može da spreči priliv

Grčka ističe da je Turska granica jedini efikasan način da se suzbije priliv izbeglica i migranata sa Bliskog Istoka ka Evropi.

Grčki premijer Aleksis Cipras, koji učestvuje na samitu EU na Malti, rekao je da će o tome razgovarati sa svojim turskim kolegom Ahmetom Davutogluom naredne sedmice, preneo je Rojters.

"Očigledno je da je jedina stvarna šansa da se zaustavi ovaj ogroman priliv sa kojim nijedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja ne može da se izbori, a kamoli Grčka koja je u krizi, jeste da se postigne sporazum sa Turskom", rekao je Cipras.

Više od 600.000 izbeglica i migranata stiglo je u Grčku iz Turske ove godine, rizikujući život na moru nastojeći da stignu do EU, a u tom pokušaju na stotine njih su se utopile, podseća Rojters.

Cipras je rekao da bi Turskoj mogla biti ponudjena finansijska pomoć kako bi organizovala registraciju migranata na svojoj teritoriji umesto u Grčkoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka: Jedino rešenje za izbeglice dogovor sa Turskom

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2015

Grčka je danas saopštila da jedini efikasan način da se suzbije priliv izbeglica i migranata sa Bliskog Istoka ka Evropi vodi preko Turske, koja je jedna od prvih tačaka ulaska za hiljade njih nakon što napuste svoje zemlje...Grčki premijer Aleksis Cipras, koji učestvuje na samitu EU na Malti,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.