Četvrtak, 12.11.2015.

20:46

Grčka: Turska granica jedina može da spreči priliv

Grčka ističe da je Turska granica jedini efikasan način da se suzbije priliv izbeglica i migranata sa Bliskog Istoka ka Evropi.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, AP

Grčki premijer Aleksis Cipras, koji učestvuje na samitu EU na Malti, rekao je da će o tome razgovarati sa svojim turskim kolegom Ahmetom Davutogluom naredne sedmice, preneo je Rojters.

"Očigledno je da je jedina stvarna šansa da se zaustavi ovaj ogroman priliv sa kojim nijedna zemlja ne može da se izbori, a kamoli Grčka koja je u krizi, jeste da se postigne sporazum sa Turskom", rekao je Cipras.

Više od 600.000 izbeglica i migranata stiglo je u Grčku iz Turske ove godine, rizikujući život na moru nastojeći da stignu do EU, a u tom pokušaju na stotine njih su se utopile, podseća Rojters.

Cipras je rekao da bi Turskoj mogla biti ponudjena finansijska pomoć kako bi organizovala registraciju migranata na svojoj teritoriji umesto u Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: