Izvor: Blic, 19.Nov.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Poslanik neonacističke stranke "Zlatne zore" u bolnici posle napada

Poslanik grčke neonacističke stranke "Zlatna zora" Jorgos Germenis prebačen je danas u bolnicu pošto su ga nepoznate osobe napale u Atini, saopštili su izvori bliski policiji.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής - https://t.co/kxH5ZZomzV pic.twitter.com/h7lpjjQ8rx

Oko 30 osoba prišlo je Germanisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je sedeo u jednoj kafeteriji i napali ga motkama, navela je policija i dodala da on ima povrede glave, kao i da su napadači pre bekstva prisutne isprskali suzavcem.

Policija je vodi istragu, ali za sada niko nije priveden.

U specijalnom sudu u Atini u toku je sudjenje Germenisu, optuženom za pripadnost "kriminalnoj organizaciji" zajedno sa još desetak poslanika ili bivših poslanika "Zlatne zore", čiji je lider poslanik Nikos Mihaloljakos.

Svi optuženi su uhapšeni i bili su u pritvoru od septembra 2013. godine, kada jejednog muzičara, levičara, ubio član te stranke.

Germenis i ostali optuženi su posle isteka roka za pritvor, uslovno pušteni na slobodu.

"Zlatna zora" ksenofobna i antisemitska stranka, optužena je za mnogobrojne napade, među kojima i za ubistva, posebno doseljenika i političkih protivnika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.