Grci traže nove pregovore oko mera štednje

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci traže nove pregovore oko mera štednje

Nova grčka vlada zatražila je nove pregovore oko međunarodnog zajma. Vlada Antonisa Samarasa traži odlaganje strogih mera štednje za dve godine i ukidanje nekih poreza.
Nova grčka vlada saopštila je da želi nove pregovore u okviru sporazuma o međunarodnom zajmu. Kako je ukazano, oni bi se odnosili na ukidanje nekih poreza, zaustavljanje otpuštanja i produženje za dve godine rokova za sprovođenje oštrih mera >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << štednje.
U saopštenju koalicije Nove demokratije, PASOK-a i Demokratske levice, navodi se da je cilj da ne bude više smanjenja plata i penzija i da nema novih poreza.
Najavljeno je i da neće biti otpuštanja zaposlenih u državnom sektoru.
Koaliciona vlada, predvođena premijerom Antonisom Samarasom, liderom konzervativne Nove demokratije, obećala da će nastaviti da smanjuje fiskalni deficit, da drži dug pod kontrolom i primenjuje strukturne reforme.
Članovi vlade takođe su obećali da će pokušati da revidiraju obaveze koje je Atina preuzela prema kreditorima, ali da neće ugroziti veze sa EU ili prisustvo u evrozoni.
U međuvremenu, novoizabrani grčki premijer Antonis Samaras operisao je oko zbog oštećenja na mrežnjači, a ministar finasija Vasilis Rapanos, kome je iznenada pozlilo, još na ispitivanjima.
Grčka vlada je saopštila da Samaras neće prisutvovati Samitu šefova država i vlada EU 28. i 29. juna.
Portparol vlade Simos Kedikoglu rekao je za grčku televiziju da je operacija bila uspešna i da se Samaras probudio iz anestezije.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Penzija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.