Grci se vraćaju na Medicinski fakultet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci se vraćaju na Medicinski fakultet

Novosađani se sećaju velikog broja Grka koji su svojevremeno studirali na Novosadskom univerzitetu. Na Medicinskom fakultetu nadaju se povratku tog zlatnog doba.

Studije na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu prvi put su otvorene pre oko 25 godina, i do sada ih je završilo oko 350 stranih studenata, koji sada uspešno rade po celom svetu.

"Prednosti ove naše su da je školovanje jeftinije kod nas, da su troškovi života jeftiniji, a diploma se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpuno priznaje i ravnopravna je sa svim drugim diplomama u svetu – i logično je da sada imamo interesovanje studenata spolja da studiraju na našem fakultetu", kaže Nikola Grujić, dekan Medicinskog fakulteta.

Prošle nedelje, Medicinski fakultet obnovio je ugovor o saradnji sa grčkom kompanijom „Emfazis“, koja se u svojoj zemlji bavi promocijom studiranja u inostranstvu. Zahvaljujući njoj, između 1995. i 2003. godine veliki broj grčkih studenata studirao je medicinu u Novom Sadu.

"Tokom jednog dužeg perioda, Univerzitet u Novom Sadu bio je popularniji od Univerziteta u Beogradu. I za grčke studente bilo je veoma važno da dođu da studiraju ovamo. Organizacija na univerzitetu bila je odlična, nastava na engleskom jeziku radila je veoma dobro, profesori su bili dobri, a studije medicine bile su veoma metodične i sveobuhvatne", kaže Menandros Emficoglu, generalni menadžer kompanije „EMFASIS“.

planirano je da priliv studenata iz Grčke krene od sledeće školske godine. Nadaju se za početak broju od samo desetak studenata, što bi se narednih godina moglo znatno povećati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.