Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2021, 09:53

Grci obezbedili prvu vaterpolo medalju u istoriji OI, Mađari idu u borbu za bronzu

Trijumf Argiropulosa i saigrača - 9:6

Grčka je u finalu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju! Najveći uspeh u istoriji ove zemlje. U polufinalu Grci su nadigrali Mađarsku sa 9:6 (2:1, 1:1, 2:2, 4:2).

Do sada je Grcima najbolji učinak na Olimpijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrama bilo četvrto mesto koje su osvojili kod kuće 2004. godine. Sada je je došlo vreme medalju. Videćemo i od kog materijala napravljenu. Da li srebrnu ili zlatnu.

Podsećanja radi, Grci će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Srbija - Španija.

Grčka se stvarno dobro pokazala na ovom turniru, osvojila je prvo mestu u grupi i pre svega je dobrom odbranom mučila protivnike. U to je mogla da se uveri i Mađarska koja je za poluvreme dala samo dva gola.

U nastavku meča se borba malo razgorela, Mađari su počeli da pružaju jači otpor i meč je ušao u neizvesnu završnicu.

Grci su napravili razliku i poveli sa 7:5, posle čega je usledio gol Mađara, pa je Grčka ponovo otišla na dva razlike.

Iako je Funtulis imao lošu utakmicu, dosta je promašivao, isti je slučaj i sa Gendijunasom, njegov učinak je nadoknadio Kanakakis Argiropulos sa odličnim procentom pogodaka.

Argiropulos je dao četiri gola iz šest šuteva, a Konstatinos Juvecis je dodao dva gola. Kod Mađara je nešto bolji od ostalih bio Kristijan Maherc sa dva pogotka, a Deneš Varga je šutirao 1/4.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolisti Grčke iznenadili Mađarsku i otišli u finale

Izvor: B92, 06.Avg.2021

Vaterpolisti Grčke pobedili su Mađarsku 9:6 i plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Tokiju...Tamo ih čeka pobednik čema Srbija – Španija, dok će se Mađarska sa poraženim iz tog susreta boriti za bronzu...Grci su obezbedili prvu vaterpolo medalju na Olimpijskim igrama u istoriji...Nakon...

Nastavak na B92...

Vaterpolisti Srbije u finalu, Grci poslednja prepreka ka zlatu

Izvor: Danas, 06.Avg.2021

Golom kapitena Filipa Fipovića naši vaterpolisti se revanširali "crvenoj furiji" za poraz u grupnoj fazi i sada ih čeka nedeljni okršaj sa neočekivanim finalistom Grčkom

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.