Gori Grčka; Besne požari, naređena evakuacija VIDEO

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 20:19

Gori Grčka; Besne požari, naređena evakuacija VIDEO

U toku su napori na gašenju požara koji je ranije izbio u oblasti Peritije na Krfu, javlja protothema.gr.

Kako prenosi TV Krf, na licu mesta su vatrogasci i civilna zaštita opštine Severni Krf

Grčki vatrogasci se bore sa plamenom na mnogim frontovima. Samo danas su izbila 64 požara, rekao je predstavnik za štampu Vatrogasne službe Vasilis Vatrakojanis.

Vatrogasne jedinice ulažu maksimalne napore da vatru stave pod kontrolu, iako su dva požara, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dosadašnjim saznanjima, izbegla zapaljeno drveće i travu u staroj Peritiji.

U požaru koji je izbio na severu Krfa, dato je naređenje za evakuaciju naselja Portes, Megula, Simies, Palea Peritija i Saga u Kasiopi.

Inače, u toku je najveća evakuacija u istoriji Grčke zbog požara na Rodosu.

Grčke lokalne vlasti ostrva Evija rekle su večeras stanovnicima sela Livadi, Potami, Pernaraki, Patanistos, na južnom kraku ostrva, da se evakuišu u grad Karistos na zapadu, a oni koji su u Kastru, da se evakuišu u grad Katoliko, jer je izbio novi, veliki požar na otvorenom.

Centralni grčki viceguverner Jorgos Kelaiditis rekao je državnoj agenciji ANA-MPA da je situacija teška.

"Vatra je udaljena dva kilometara, ali je vetar jak, rastinje je nisko, dim je gust i teško se diše u takvim uslovima", rekao je Kelaiditis, preneo je Katimerini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMATIČNI SNIMCI POŽARA NA KRFU Naređena hitna evakuacija, plamen se vidi iz Albanije (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 23.Jul.2023

Veliki požar izbio je danas na grčkom ostrvu Krf. Grčki vatrogasci se bore sa plamenom na mnogim frontovima. Samo danas su izbila 64 požara, rekao je predstavnik za štampu Vatrogasne službe Vasilis Vatrakojanis.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.