Nedelja, 23.07.2023.

20:20

Besne požari u Grčkoj; Dramatični snimci, naređena evakuacija FOTO/VIDEO

U toku su napori na gašenju požara koji je ranije izbio u oblasti Peritije na Krfu, javlja protothema.gr.

Izvor: Novosti

Besne požari u Grčkoj; Dramatični snimci, naređena evakuacija FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Kako prenosi TV Krf, na licu mesta su vatrogasci i civilna zaštita opštine Severni Krf

Grčki vatrogasci se bore sa plamenom na mnogim frontovima. Samo danas su izbila 64 požara, rekao je predstavnik za štampu Vatrogasne službe Vasilis Vatrakojanis.

Vatrogasne jedinice ulažu maksimalne napore da vatru stave pod kontrolu, iako su dva požara, prema dosadašnjim saznanjima, izbegla zapaljeno drveće i travu u staroj Peritiji.

U požaru koji je izbio na severu Krfa, dato je naređenje za evakuaciju naselja Portes, Megula, Simies, Palea Peritija i Saga u Kasiopi.

Inače, u toku je najveća evakuacija u istoriji Grčke zbog požara na Rodosu. Grčke lokalne vlasti ostrva Evija rekle su večeras stanovnicima sela Livadi, Potami, Pernaraki, Patanistos, na južnom kraku ostrva, da se evakuišu u grad Karistos na zapadu, a oni koji su u Kastru, da se evakuišu u grad Katoliko, jer je izbio novi, veliki požar na otvorenom.

Centralni grčki viceguverner Jorgos Kelaiditis rekao je državnoj agenciji ANA-MPA da je situacija teška.

"Vatra je udaljena dva kilometara, ali je vetar jak, rastinje je nisko, dim je gust i teško se diše u takvim uslovima", rekao je Kelaiditis, preneo je Katimerini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

14 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: