Gašić očekuje da Grčka neće podržati prijem Kosova u Unesku

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić očekuje da Grčka neće podržati prijem Kosova u Unesku

Ministar odbrane Bratislav Gašić očekuje da Grčka neće podržati prijem Kosova u Unesko, kako se u toj instituciji za zaštitu kulturnog nasleđa ne bi našli oni koji ga godinama kontinuirano uništavaju.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je to rekao u razgovoru sa ambasadorom Grčke Konstantinosom Ikonomidesom, a na sastanku na kojem je bilo reči o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od zajedničkog interesa.

Sagovornici su konstatovali da su tradicionalno dobri odnosi dve zemlje odlična osnova za još kvalitetniju saradnju u oblasti odbrane, pa su u narednom periodu planirane vojne posete na najvišem nivou.

Tokom razgovora o uključenju Vojske Srbije u aktivnosti vezane za borbene grupe EU, Gašić je naglasio opredeljenje da se u budućnosti u potpunosti preuzmu obaveze punopravnog člana i pouzdanog partnera u izgradnji bezbednosti i odbrane EU.

U tom smislu, izražena je spremnost Vojske Srbije za učešće u borbenoj grupi HELBROC, koju predvodi Grčka.

Gašić i Ikonomides su se saglasili da novi bezbednosni izazovi, rizici i pretnje u vidu terorizma, ekonomske i energetske zavisnosti, kao i nekontrolisana migracija stanovništva iz kriznih područja, nalažu da se saradnja podigne na najviši mogući nivo.

Zato je Gašić, govoreći o migrantskoj krizi u regionu, izrazio nezadovoljstvo što do sada nije u dovoljnoj meri prepoznata uloga i značaj Srbije.

Budući da dolazi zima i sve teži uslovi za zbrinjavanje izbeglica, Gašić je rekao da veruje da u narednom periodu neće izostati finansijska podrška za napore Srbije u zbrinjavanju izbeglica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić očekuje da Grčka neće podržati Kosovo u Unesku

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić očekuje da Grčka neće podržati prijem Kosova u Unesko, kako se u toj instituciji za zaštitu kulturnog nasleđa ne bi našli oni koji ga godinama kontinuirano uništavaju...ako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je to rekao u razgovoru sa ambasadorom Grčke...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.