Izvor: Blic, 28.Apr.2023, 11:36

GRČKA IZLAZI IZ SIRTAKIJA SA SRBIJOM? U Savetu Evrope Atina je bila uzdržana, i opet podstakla sumnje da se u vezi sa Kosovom SPREMA ZAOKRET

Javnost u Srbiji iznenadila je odluka Grčke da bude uzdržana povodom započinjanja procedure za ulazak Kosova u Savet Evrope, imajući u vidu da Atina, još uvek, ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu. To, međutim, ne važi i za Španiju, Kipar i Rumuniju koje su glasale protiv, i tako ostale u "liniji" sa stavom da je Kosovo i dalje sastavni deo Srbije. Otud i pitanje, šta znači ovaj potez Grčke i da li je njime u stvari otškrinula vrata za neke nove, drugačije poteze?
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.