Izvor: Radio 021, 22.Dec.2018, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran odbor za kandidaturu za prvenstvo 2028. i 2030.

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su danas odluku o formiranju inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćin evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i svetskog prvenstva u fudbalu 2030, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.

"Doneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smo odluku danas da formiramo Inicijativni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje i izrazili nadu da kroz njega naše zemlje zajednički kandidujemo da budemo domaćini evropskog prvenstva 2028. i svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine", rekao je Vučić.

On kaže da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula 2022. trebalo da bude doneta i odluka.

Vučić kaže da je potrebna ogromna infrastruktura i da tu nije reč samo o stadionu, nego i o hotelima i smeštajnim kapacitetima, kao i da Srbija ima tu tešku situaciju pošto imamo stare stadione.

"Sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji", kazao je Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna.

Rekao je da je danas dogovoreno za 2021. godinu, da se Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji pridruži i Grčka u organizaciji evropskog prvenstva za odbojkašice.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.