Finska izbacila Hrvatsku

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 06:19

Finska izbacila Hrvatsku

Finska ponovno otvara granice putnicima iz 17 evropskih država poput Nemačke, Grčke i Italije, u okviru ublažavanja mera.

Međutim, vrata Finske za sada ostaju zatvorena za građane Hrvatske, kao i Švedske, piše hrvatski Jutarnji list.

Kako stoji na veb stranici finske vlade, nova odluka stupa na snagu u ponedeljak 13. jula, a odnosiće se na goste iz zemalja koje tokom dve sedmice imaju najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osam slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika.

Finska je već 15. juna ukinula kontrole za putnike iz Norveške, Danske, Islanda, Estonije, Litvanije i Letonije.

Sedam dana kasnije, vlasti su najavile da će od jula ukinuti restrikcije za turiste iz još 12 "sigurnih zemalja". Tada je na listi bila i Hrvatska, koja u sredu nije više na njoj.

Finske vlasti će za dve nedelje ponovno razmotriti stanje i utvrditi mogu li neke zemlje biti dodate na listu ili bi trebalo neke biti izuzete.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finska izbacila Hrvatsku sa liste sigurnih zemalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020

Finska ponovno otvara granice putnicima iz 17 evropskih država poput Nemačke, Grčke i Italije, u okviru ublažavanja mera uvedenih u cilju zaustavljanja širenja korona virusa, ali ne i onima iz Hrvatske, kao ni iz Švedske, piše hrvatski Jutarnji list...Kako stoji na veb stranici finske vlade, nova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Siti na iglama čeka ponedeljak, ali mirno spava kad se pomene De Brujne: Neće on nigde

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2020

Belgijanac ostaje u Mančesteru čak i ako se potvrdi dvogodišnja suspenzija iz UEFA takmičenja..Ponedeljak je Dan D kad je u pitanju sudbina Mančester Sitija u UEFA takmičenjima. Sud za sportsku arbitražu u Lozani izjasniće se 13. jula da li na snazi ostaje ili se poništava odluka organizacije...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.