NEMAJU POVERENJA: Evropska država izbacila Hrvatsku sa liste SIGURNIH ZEMALJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 15:46

NEMAJU POVERENJA: Evropska država izbacila Hrvatsku sa liste "SIGURNIH ZEMALJA"

Nova odluka stupa na snagu u ponedeljak 13. jula

Finska ponovno otvara granice putnicima iz 17 evropskih država poput Nemačke, Grčke i Italije, u okviru ublažavanja mera uvedenih u cilju zaustavljanja širenja korona virusa, ali ne i onima iz Hrvatske, kao ni iz Švedske, piše hrvatski Jutarnji list.

Kako stoji na veb stranici finske vlade, nova odluka stupa na snagu u ponedeljak 13. jula, a odnosiće se na goste iz zemalja koje tokom dve sedmice imaju najviše osam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika.

Finska je već 15. juna ukinula kontrole za putnike iz Norveške, Danske, Islanda, Estonije, Litvanije i Letonije.

Sedam dana kasnije, vlasti su najavile da će od jula ukinuti restrikcije za turiste iz još 12 "sigurnih zemalja". Tada je na listi bila i Hrvatska, koja u sredu nije više na njoj.

Finske vlasti će za dve nedelje ponovno razmotriti stanje i utvrditi mogu li neke zemlje biti dodate na listu ili bi trebalo neke biti izuzete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.