Fabrici: Situacija na grčkoj i bugarskoj granici delikatna, spremni smo da pojačamo trupe

Izvor: RTS, 06.Mar.2020, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Situacija na grčkoj i bugarskoj granici delikatna, spremni smo da pojačamo trupe

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici ocenjuje je da je situacija na grčkoj i bugarskoj granici delikatna, ali da EU ima jak institucionalni odgovor, te da je spremna da pojača trupe na granicama.
O rešenosti da se na krizu odgovori, kako je rekao, svedoče i postupci zvaničnika EU koji obilaze krizna područja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Migranti još nisu stigli do granica Srbije, ali moramo da imamo u vidu i tu mogućnost", rekao je Sem Fabrici novinarima nakon skupa povodom Međunarodnog dana žena i 25 godina "Pekinške deklaracije za unapređenje položaja žena".
"Srbija je poslednjih par godina sarađivala čvrsto sa EU na najbolji način, centri su opremljeni i spremi da nastave rad", ocenio je Fabrici i dodao da vidi nastavak čvrste saradnje sa srpskim zvaničnicima.
Najavio je da će narednih dana razgovarati sa srpskim vlastima kako da se nastavi saradnja.
Dodao je da su EU zvaničnici u kontaktu sa turskim zvaničnicima i da insistiraju na poštovanju se sporazuma između Turske i EU.
"Proklamujemo čvrstu solidarnost sa Bugarskom i Grčkom, EU problem posmatra iz humanitarnog ugla, spremni smo da pojačamo naše trupe na granicama", rekao je Fabrici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.