FIBA, ovo je sramota bez najboljih sudija!

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA, ovo je sramota bez najboljih sudija!

Najbolje svetske sudije nisu na ovom prvenstvu što je ogroman problem.

Nećemo o imenima, ali istina je samo jedna - fale oni najbolji i na ovom prvenstvu sude drugorazredne sudije.

Dokazi su svuda oko nas, mi smo imali sreću da nismo imali problema i da je sve zavisilo od nas, dok su sa druge strane besni Litvanci, Grci, a od danas i Australijanci.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Grci su tražili suspenziju za sudije, a FIBA je suspendovala sudije meča Litvanija-Francuska posle odluke u poslednjim sekundama meča kada je praktično poklonjena pobeda Francuzima nakon slobodnog bacanja Valančijunasa.

Danas još veći meč, Australija i Španija su igrale polufinale, a na osam sekundi do kraja Bogutu je suđen faul nad Gasolom, iako je trebalo da bude obrnuto. Zbog toga, igrani su produžeci nakon kojih su Španci u finalu.

Bogut je reagovao nesportski prema sudijama, pokazao je da su potkupljeni iznerviran odlukom, ali istina je drugačija - radi se o nekvalitetu sudija.

Mundobasket je oskrnavljen zbog ovakvih stvari, a nisu bile retke situacije da se reprezentacije i mediji žale na čitavu organizaciju. Definitivno, FIBA i Kina nisu položili test...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.