Evakuisani turisti sa ostrva Zakintos

Izvor: RTS, 27.Jul.2009, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisani turisti sa ostrva Zakintos

Obalska straža evakuisala oko 70 turista, koji su se na plaži na zapadu ostrva Zakintos našli okruženi šumskim požarom. U Grčkoj tokom jučerašnjeg dana izbilo više od 50 šumskih požara. Svi turisti iz Srbije na Zakintosu potpuno bezbedni, rekao za RTS Jovica Čekić, šef konzularnog tima ambasade Srbije u Grčkoj. Požar je ugašen tokom noći.

Grčka obalska straža evakuisala je sinoć oko 70 grčkih i stranih turista, koji su se našli okruženi šumskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poražom na plaži, na zapadu ostrva Zakintos.

Vatrogasna služba uputila je u to područje 25 vatrogasaca i devet vozila, uz podršku tri aviona i jednog helikoptera. Požar je ugašen tokom noći.

"Svi turisti iz Srbije potpuno bezbedni, i nema povređenih", rekao za RTS Jovica Čekić, šef konzularnog tima ambasade Srbije u Grčkoj.

"Požar se dogodio na plaži Dafni, od koje su turisti udaljeni najmanje deset kilometara", dodao je Čekić.

Grčka Služba civilne zaštite proglasila je četvrti stepen opasnosti od požara, na skali od pet, u više oblasti, uglavnom na ostrvima u Jonskom moru, zbog jakog severnog vetra, posle dva dana velike vrućine.

U Grčkoj je tokom jučerašnjeg dana izbilo više od 50 šumskih požara.

Na hiljade hektara šume izgorelo je proteklih dana u Španiji, Francuskoj, Grčkoj i Italiji. Situaciju pored visokih temperatura otežavaju jaki vetrovi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.