Eskaliraju protesti širom Grčke, blokirani putevi

Izvor: B92, 26.Jan.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eskaliraju protesti širom Grčke, blokirani putevi

Atina -- Zaposleni u grčkim državnim bolnicama sukobili su sa policijom ispred ministarstva finansija, a širom Grčke eskaliraju protesti zbog reforme penzionog sistema.

Sindikati planiraju i proteste poslepodne protiv vlade u trenutku kada Cipras bude govorio u parlamentu, a generalni štrajk je najavljen za 4. februar.

U međuvremenu, poljoprivrednici i dalje drže delove autoputa pod blokadom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uglavnom u severnoj Grčkoj, a sve više profesionalnih udruženja organizuje štrajkove, javlja AP.

Levičarska vlada premijera Aleksisa Ciprasa formirana pre godinu dana, suočena je sa snažnim protivljenjem refomama koje traže strani kreditori, a zbog kojih bi milioni radnika mogli plaćati veće doprinose na plate.

Poljoprivredna udruženja u centralnoj Grčkoj glasala su za intenziviranje štrajka uz šestodnevnu blokadu autoputeva i luka, a udruženja u južnoj i severnoj Grčkoj razmišljaju o sličnim akcijama.

Uzgajivači cveća zaustavili su saobraćaj na naplatnoj rampi severno od Atine, a inženjeri u Solunu su upotrebili gipsane ploče da blokiraju ulaz u zgradu jednog penzionog fonda.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GRČKA NA IVICI: Protesti širom zemlje zbog reformi, sprema se generalni štrajk

Izvor: Kurir, 26.Jan.2016

Zaposleni u grčkim državnim bolnicama nakratko su se sukobili danas sa policijom ispred ministarstva finansija u Atini, u trenutku kada širom Grčke eskaliraju protesti zbog reforme penzionog sistema koju predlaže vlada...Sindikati i za popodne, kada Cipras bude govorio u parlamentu, planiraju proteste...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.