EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 09.Feb.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Premijer Grčke Lucas Papademos juče je nastavio pregovore sa liderima političkih partija. Ministri finansija evro zone trebalo bi danas da se sastanu na hitnom sastanku u Briselu kako bi se izvršio dodatan pritisak na grčku vladu da bi se pregovori o ispunjavanju uslova za dobijanje pomoći što pre okončali. Evropski političari su još uvek podeljeni o tome kakav treba da bude doprinos ECB. Po S&P rejting agenciji Grčkoj će verovatno trenutno biti smanjen kreditni rejting sa CC na delimično bankrotstvo dok se ne završe pregovori oko rekonstrukcije duga. Postizanje dogovora utucaće kasnije na povećanje kreditnog rejtinga koji će takodje biti veoma nizak i u potpunosti zavisiti od toga da li će nivo duga biti održiv. BBVA druga po veličina banka u Španiji izjavila je da će se španska ekonomija smanjiti 0.2 pc u prvom tromesečju ove godine čime će zemlja ući u drugu recesiju u toku tve godine. Francuski kabinet je zvanično dogovorio detalje poreza na finansijske transakcije. Kao što se očekivalo 0.1 pc porez na kupovinu akcija kompanija sa bazom u Francuskoj i tržišnom kapitalizacijom od 1 milijardu evra ili više. Takodje će postojati i porez od 0.01 pc na CDS. Ministarstvo finansija Francuske prognozira da ukoliko ovaj zakon prodje parlament i stupi na snagu 1.avgusta godišnje bi mogao da prikupi oko 1.1 milijardu evra.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD se nakon jučerašnjeg pada oporavio i nastavio sa rastom. Cena je je nastavila da oscilira iznad 38.2 % Fibonacci nivoa.Na jednočasovnom grafikonu MACD izlazi iz faze prekomerne kupovine dok RSI oscilira. Cena je nakon proboja gornje Bolindžer trake počela da oscilira sa tendencijom što može da ukaže na korekciju. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija nakon korekcije.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.32715 1.32913 1.33111

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jutarnja analiza za 9.2.2012

Izvor: FXLider.com, 09.Feb.2012

Ministri finansija evro zone trebalo bi danas da se sastanu na hitnom sastanku u Briselu kako bi se izvršio dodatan pritisak na grčku vladu da bi se pregovori o ispunjavanju uslova za dobijanje pomoći što pre okončali. BBVA druga po veličina banka u Španiji izjavila je da će se španska ekonomija...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.