EU: Napredak u pregovorima sa Grčkom

Izvor: S media, 01.Jun.2011, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Napredak u pregovorima sa Grčkom

Evropska komisija (EK) je danas saopštila da je ostvaren "dobar napredak" u pregovorima između Grčke i međunarodnih eksperata koji procenjuju finansijsko stanje i ekonomske planove te zemlje, pri čemu se zaključci mogu očekivati "u narednih nekoliko dana".

Eksperti iz EK, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) se nalaze u Atini, gde rade na kvartalnoj reviziji grčkih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mera za popunjavanje manjka od više milijardi evra u planovima za smanjenje budžetskog deficita i podsticaj ekonomskog rasta, prenela je agencija AFP.

Kosovo prekršilo sporazum sa MMF-om

EU: Ne zabranjivati prodaju krastavaca

Kacin: Srbija uklonila najveću prepreku ka EU

U izveštaju eksperata će biti navedena ocena spremnosti vlade u Atini da ispuni svoja obećanja i tako dobije sledeću tranšu zajmova od partnera iz evrozone i MMF-a, u iznosu od 12 milijardi evra, što je deo pomoći od ukupno 110 milijardi evra, odobrene prošle godine.

"Ostvarujemo dobar napredak. Ne postoje veća razmimoilaženja, ali ima još posla. I dalje očekujemo da će zaključci biti objavljeni u narednih nekoliko dana," izjavio je portparol komesara EU za ekonomska pitanja Oli Rena, Amadeu Altafaž,

Evropski partneri već nedeljama nastoje da uvere Grčku da ubrza program privatizacije, kako bi time bilo prikupljeno 50 milijardi evra za potrebe dugoročnog cilja rebalansa privrede i sniženja javnog duga, koji trenutno iznosi oko 350 milijardi evra.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.