Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2020, 16:23

Đerona skratio spisak: 18 igrača za Grčku i Belgiju

Novi selektor rukometaša debituje sledećeg meseca

Bliži se debi novog selektora rukometne reprezentacije Srbije. Orlovi će u novembru početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, rivali u prva dva kola će im biti Grčka (4.11.) i Belgija (7.11.) i tada će se Toni Đerona predstaviti javnosti kao novi strateg državnog tima.

Pokušaće Španac da pomeri srpsku reprezentaciju s mrtve tačke na kojoj stoji već nekoliko godina. Možda bismo pre rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da klizi unazad, ka ambisu...

Malo manje od dve nedelje pre prve utakmice Đerona je skratio prvobitni širi spisak na 18 igrača na koje računa za start kvalifikacija.

Na spisku su: golmani Todor Jandrić (Zagreb), Vladimir Cupara (Vesprem), Dejan Milosavljević (Berlin), krila Nemanja Ilić (Tuluz), Vanja Ilić (Šartr), Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Bogdan Radivojević (Seged), pivoti Mijajlo Marsenić (Berlin), Živan Pešić (Nekse) i bekovi Miljan Pušica (Minden), Ilija Abutović (Rajn Nekar), Petar Đorđić (Benfika), Lazar Kukić (Benfika), Aleksa Kolaković (San Rafael), Petar Nenadić (Vesprem), Nemanja Zelenović (Gepingen), Marko Vujin (Vardar) i Jovica Nikolić (Vojvodina).

Najveću pažnju izazivaju povratci u tim Petra Nenadića, Marka Vujina, Petra Đorđića, Ilije Abutovića...

Državni tim bi trebalo da bude sastavljen od igrača koji će u svakom momentu moći da daju više opcija i veći kvalitet. Jasno je da su Petar, Marko, kao i Ilija igrači koji imaju jako dobru prošlost, a verujem i sadašnjost. Kada sam pričao sa njima, rekao sam jasno da je potrebno da pomognu timu“, rekao je Đerona za sajt rukometnog saveza.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.