Reprezentativci Srbije (©Starsport)
Reprezentativci Srbije (©Starsport)

Đerona skratio spisak: 18 igrača za Grčku i Belgiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.10.20. | 16:19

Novi selektor rukometaša debituje sledećeg meseca

Bliži se debi novog selektora rukometne reprezentacije Srbije. Orlovi će u novembru početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, rivali u prva dva kola će im biti Grčka (4.11.) i Belgija (7.11.) i tada će se Toni Đerona predstaviti javnosti kao novi strateg državnog tima.

Pokušaće Španac da pomeri srpsku reprezentaciju s mrtve tačke na kojoj stoji već nekoliko godina. Možda bismo pre rekli da klizi unazad, ka ambisu...

Izabrane vesti

Malo manje od dve nedelje pre prve utakmice Đerona je skratio prvobitni širi spisak na 18 igrača na koje računa za start kvalifikacija.

Na spisku su: golmani Todor Jandrić (Zagreb), Vladimir Cupara (Vesprem), Dejan Milosavljević (Berlin), krila Nemanja Ilić (Tuluz), Vanja Ilić (Šartr), Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Bogdan Radivojević (Seged), pivoti Mijajlo Marsenić (Berlin), Živan Pešić (Nekse) i bekovi Miljan Pušica (Minden), Ilija Abutović (Rajn Nekar), Petar Đorđić (Benfika), Lazar Kukić (Benfika), Aleksa Kolaković (San Rafael), Petar Nenadić (Vesprem), Nemanja Zelenović (Gepingen), Marko Vujin (Vardar) i Jovica Nikolić (Vojvodina).

Najveću pažnju izazivaju povratci u tim Petra Nenadića, Marka Vujina, Petra Đorđića, Ilije Abutovića...

Državni tim bi trebalo da bude sastavljen od igrača koji će u svakom momentu moći da daju više opcija i veći kvalitet. Jasno je da su Petar, Marko, kao i Ilija igrači koji imaju jako dobru prošlost, a verujem i sadašnjost. Kada sam pričao sa njima, rekao sam jasno da je potrebno da pomognu timu“, rekao je Đerona za sajt rukometnog saveza.


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara