Cipras položio zakletvu za premijera Grčke

Izvor: Capital.ba, 26.Jan.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras položio zakletvu za premijera Grčke

ATINA, Aleksis Cipras, lider grčke stranke lijevog centra Siriza, položio je danas zakletvu kao novi grčki premijer. Pobjeda Ciprasove Sirize na jučerašnjim izborima izazvala je bojazan od novih finansijskih problema u Grčkoj. Analitičari smatraju da će Ciprasov uspjeh ohrabriti ostale evropske stranke i pokrete koji su protiv mjera štednje. „Pred nama je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << težak put“, rekao je Cipras grčkom predsjedniku Karolosu Papuljasu neposredno pred polaganje zakletve. Siriza je osvojila 149 mandata u parlamentu od 300 poslanika i nedostajala su joj samo dva mjesta za apsolutnu većinu. Lider Nezavisne partije Grka /NPG/ Panos Komenos izjavio je ranije da će Siriza formirati vladu uz njihovu podršku. Vladajuća većina imaće 162 poslanika, od čega 149 iz redova Sirize, a 13 iz NPG.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Evropa Sirizi: Držite se štednje

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 00:12

Evropska unija je danas Grčkoj uputila upozorenje da će se evrozona naći u problemima ukoliko novi grčki premijer Aleksis Cipras ne bude poštovao dogovorene obaveze u pogledu budžetske štednje i otplate dugova...Zvaničnici od Brisela do Berlina poručili su danas da su spremni da razgovaraju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.