Bild am Sonntag: Hrvatska bi mogla postati nova Grčka

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Maj.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bild am Sonntag: Hrvatska bi mogla postati nova Grčka

BERLIN - Njemački Bild am Sonntag u svome nedjeljnom izdanju osvrnuo se u članku pod naslovom 'Korupcija, dugovi, stečajevi: Hrvatska bi mogla postati nova Grčka' na navodno tajno izvješće Europske komisije koja je Hrvatskoj u njemu dala lošu ocjenu zbog neprovođenja reformi i teške gospodarske situacije u zemlji, prenio je magazin Focus na svom internetskom portalu.

Bild am Sonntag opisuje Grčku i Hrvatsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kao omiljene destinacije Nijemaca za ljetovanje kojima zbog lošeg upravljanja prijeti bankrot. Grčka će već u srpnju imati praznu državnu blagajnu, dok za Hrvatsku, koja je već dvije godine članica EU, Bruxelles također ima lošu prognozu.

- Hrvatskoj se crno piše, navodi Bild kritike Bruxellesa.

Bild am Sonntag prenosi nekoliko konkretnih primjedbi Europske komisije u navodnom tajnom izvješću.

- Hrvatska nije uspostavila efikasnu kontrolu potrošnje novca iz državnog proračuna, nije zaustavila masovne odlaske u prijevremenu mirovinu, nije provela mjere za ekonomski oporavak i poticanje gospodarstva, do dana današnjeg nije iznijela plan upravljanja državnom imovinom koji je trebala predstaviti najkasnije do listopada prošle godine.

Navodi se i neuspjeh trgovačkih sudova da efikasno provedu brojne stečajne postupke, a kao ključni test za hrvatsko pravosuđe navodi se odluka koja se očekuje od Ustavnog suda u slučaju žalbe bivšeg premijera Ive Sanadera na pravomoćnu presudu.

Bild citira i zastupnika vladajućeg CDU-a u njemačkom Bundestagu, ujedno i šefa parlamentarnog Odbora za gospodarstvo, Petera Ramsauera, koji od Hrvatske zahtijeva poštivanje principa pravne države.

- Nakon ponovljenih apela Europske komisije, Hrvatska konačno mora pokazati da je ozbiljna kada je riječ o vladavini prava. To je ključno za hrvatsko gospodarstvo. To očekuje cijela Eurropa i svi koji bi u Hrvatsku htjeli ulagati, kaže Ramsauer.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Bild am Sonntag: Hrvatska bi mogla postati nova Grčka

Izvor: Capital.ba, 24.Maj.2015

BERLIN, Njemački Bild am Sonntag u svome nedjeljnom izdanju osvrnuo se u članku pod naslovom ‘Korupcija, dugovi, stečajevi: Hrvatska bi mogla postati nova Grčka’ na navodni tajni izvještaj Evropske komisije koja je Hrvatskoj u njemu dala lošu ocjenu zbog neprovođenja reformi i teške privredne...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.