Bez korupcije Grcka bi ustedela 800 miliona evra

Izvor: NaDlanu.com, 24.Apr.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez korupcije Grcka bi ustedela 800 miliona evra

ATINA, 24. aprila 2012. (Beta-AFP) - Grčke vlasti su u poslednje dve godine otkrile oko 200.000 slučajeva prevara sa penzijama i socijalnim davanjima i računaju da će zahvaljujući borbi protiv korupcije uspeti da uštede više od 800 miliona evra godišnje, rekli su u utorak izvori bliski ministarstvu rada.

ATINA, 24. aprila 2012. (Beta-AFP) - Grčke vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << su u poslednje dve godine otkrile oko 200.000 slučajeva prevara sa penzijama i socijalnim davanjima i računaju da će zahvaljujući borbi protiv korupcije uspeti da uštede više od 800 miliona evra godišnje, rekli su u utorak izvori bliski ministarstvu rada.Isti izvori navode da se, istražujući nemarnost i korupciju u radu administrativnih službi, došlo do čitave lepeze malverzacija od toga da su rodjaci umrlih osoba i dalje primali njihove penzije do socijalnih dodataka za hendikepirane koje su primale potpuno zdrave osobe.Prema tim proračunima, u ministarstvu rada procenjuju da bi Grčka mogla godišnje da uštedi više od 800 miliona evra ako iskoreni tu vrstu korupcije i zloupotrebe penzionog fonda i fonda za socijalna davanja.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.