Austrijanci protiv izlaženja u susret Grčkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci protiv izlaženja u susret Grčkoj

Većina Austrijanaca je protiv toga da EU izađe u susret Grčkoj po pitanju državnog duga te zemlje, pokazuju rezultati istraživanja koje je danas objavljeno.

Istraživanje javnog mnjenja Austrijskog društva za evropsku politiku (OeGfE) pokazuje da je 56 odsto "protiv" izlaženja u susret, a svega 38 procenata "za".

Još u februaru "protiv" izlaženja u susret Grčkoj bilo je 58 odsto Austrijanaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a 28 odsto "za".

"Situacija se zaoštrila i zbog toga je broj onih koji žele da pomognu Atini, poslednjih meseci porastao sa 28 na 38 odsto”, objašnjava generalni sekretar OeGfE Paul Šmit.

On je naglasio da je istovremeno došlo do smanjenja broja sa 15 na 6 odsto onih koji su izjavili da "ne znaju".

Istrazivanje pokazuje da je među onima sa višim školskim obrazovanjem više pristalica izlaženja u susret Grčkoj.

Naime, među njima je 64 odsto za izlaženje u susret, a 32 procenata protiv, na drugoj strani 64 odsto osoba sa nižim stepenom obrazovanja je protiv izlaženja u susret, a svega 29 za.

Odluku grčke vlade da privremeno obustavi razgovore sa poveriocima i održi referendum u Austriji se posmatra skeptično. Tako 46 odsto smatra da je ova odluka negativna, a 39 odsto pozitivno je ocenila nameru vlade da se na referendumu građani izjasne o predlogu.

Podeljenog mišljenja su Austrijanci po pitanju budućnosti Grčke u evrozoni.

Na pitanje da li Grčka treba da ostane u evrozoni 41 odsto je odgovorilo potvrdno, a 48 procenata da treba da istupi.

U februaru je 40 odsto bilo za ostanak Atine u evrozoni, a 42 procenata protiv.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.