Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Mar.2015, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina obećala mjere za bezbolan ekonomski oporavak

Grčka vlada obećala je u petak da će plan reformi koje će uskoro predložiti povjeriocima, omogućiti oživljavanje privrede bez mjera štednje "neprijatnih" za stanovništvo.

Prijedlog reformi koji će biti završen tokom vikenda u Briselu u dogovoru s kreditorima, donijeće Grčkoj tri milijarde eura i privredni rast od 1,4 odsto.

Grčka naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sedmice treba da postigne dogovor s kreditorima (Evropskom unijom, Međunarodnim monetarnim fondom i Evropskom centralnom bankom) kako bi dobila novu, posljednju tranšu kreditne pomoći, a u suprotnom moraće da proglasi moratorijum na plaćanje,uz nesagledive posljedice i po Grčku, i po banke - njene povjerioce.

Atina se nada da će brzo dobiti dio od 7,2 milijardi eura preostale kreditne pomoći, posebno 1,9 milijardi eura po osnovu grčkih obveznica koje su u evropskim bankama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.