Atina nudi dodatni paket reformi

Izvor: RTS, 09.Mar.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina nudi dodatni paket reformi

Grčka je spremna da dostavi dodatni predlog reformi međunarodnim kreditorima, izjavio je jedan izvor iz grčke vlade.
"Vlada je spremna da na listu ubaci dodatne reforme", izjavio je taj izvor, dodajući da će neke od njih biti "odmah" predložene tehničkim stručnjacima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, prenosi agencija Frans pres.
Ministri finansija evrozone u ovom trenutku razgovaraju u Briselu o pojedinim predloženim grčkim reformama. Zvanična Atina nešto ranije je upozorila na mogućnost održavanja referenduma u slučaju da predložene reforme budu odbačene.
Među tim predloženim merama su planovi da se zauzda birokratija, poveća zarada od kockanja preko interneta i angažuju poreski inspektori koji nisu profesionalci, uključujući turiste, koji bi pomogli akciju protiv lica koja izbegavaju plaćanje poreza.
"Cilj je da ostvarimo politički napredak na današnjim pregovorima, a ne da razgovaramo o tehničkim detaljima", izjavio je neimenovani grčki zvaničnik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra tehnički razgovori Grčke i kreditora

Izvor: Capital.ba, 10.Mar.2015, 11:11

BRISEL, Finansijski stručnjaci iz Grčke i predstavnici međunarodnih kreditora (Evropske unije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda) će sutra razgovarati o grčkim ekonomskim reformama, saopštili su ministri finansija evrozone na sastanku u Briselu. „Tehnički pregovori će...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.