Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina nema potvrdu o ubistvu grčkog državljanina u Kabulu

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nije potvrdilo navode da je državljanin te zemlje među žrtvama napada na hotel "Interkontinental" u Kabulu, tokom kojeg je ubijeno 18 osoba, među kojima je 14 stranaca.

Bi-Bi-Si je prethodno javio, pozivajući se na policiju u Kabulu, da je do sad potvrđeno da je u napadu ubijeno devet Ukrajinaca, Nemac, Grk i jedan državljanin Kazahstana.

Grčko Ministarstvo, međutim, navodi da nije potvrdilo navode da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grčki državljanin među žrtvama napada na taj hotel, prenosi ANA.

Ministarstvo ističe da je u stalnoj komunikaciji sa avganistanskim zvaničnicima u Kabulu i dodaje da su dva grčka pilota, koja su stacionirana u prestonici Avganistana, dobro i da su bezbedna.

S druge strane, portparol Ministarstva spoljnih poslova Kazahstana Anuar Zainakov potvrdio je da je državljanin te zemlje među ubijenima u hotelu "Interkontinental" u Kabulu, prenosi AP.

"Tragične vesti stigle su iz Avganistana. Građanin Kazahstana, rođen 1978, ubijen je juče u napadu ekstremista na hotel Interkontinental u Kabulu", naveo je on na svom nalogu na Fejsbuku.

Oglasio se i portparol ruske ambasade u Kabulu Aleksej Kosarev, koji je za TASS rekao da ambasada te zemlje nije dobila informacije o tome da su Rusi ubijeni ili povređeni u terorističnom napadu.

"Ambasada nije dobila zvanične informacije o Rusima", rekao je on.

Portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Vaniš rekao je juče da je opsada hotela, koja je počela u subotu uveče, okončana nakon skoro 13 sati, pri čemu su bezbednosne snage ubile sve napadače.

U napadu je ubijeno najmanje 18 ljudi, među kojima 14 stranaca.

Povređeno je 10 osoba, među kojima šest pripadnika bezbednosnih snaga. Više od 150 ljudi, među kojima 41 stranac, je spaseno iz hotela, izjavio je ranije portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš, preneo je AP.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad na hotel "Interkontinental" u Kabulu, saopštivši da je pet naoružanih napadača u samoubilačkim prslucima uzelo na nišan strance i avganistanske zvaničnike.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.