Albanska policija pojačana na granici sa Grčkom

Izvor: RTS, 12.Mar.2016, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska policija pojačana na granici sa Grčkom

Albanska policija je pojačala prisustvo u blizini granice sa Grčkom strahujući da bi sirijske izbeglice mogle da krenu preko albanske teritorije kao nove tranzitne rute nakon što je blokirana ruta preko Makedonije i Srbije. Grupa sirijskih izbeglica stigla nadomak grčko-albanske granice.
Zvaničnik albanskog ministarstva unutrašnjih poslova koji je želeo da ostane neimenovan rekao je sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se granica sa Grčkom neprekidno motri, a policijske snage kontrolišu pogranične oblasti, prenosi AP.
Sledeće sedmice u posetu Tirani dolazi italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano koji će razgovarati o tehničkim detaljima zajedničkih patrola na grčko-albanskoj granici.
Tirana navodi da je spremna da primi svoj deo odgovornosti oko izbegličke krize u okviru "zajedničkog evropskog plana", dodajući da ima ograničene kapacitete da primi migrante u tranzitu ka severnoj Evropi.
U međuvremenu, grupa od 162 sirijske izbeglice stigla je nadomak grčko-albanske granice, nakon što je zatvorena ruta koja je vodila kroz Makedoniju i Srbiju, javlja makedonska agencija MIA iz Tirane.
Izbeglice su sinoć iz grčke luke Pirej stigle do sela Konica, koje se nalazi na oko 12 kilometara od granice s Albanijom.
Prema navodima medija, izbeglicama su u pomoć pritekle lokalne vlasti, meštani i predstavnici Crvenog krsta tako što su im obezbedili sklonište, hranu, odeću i ćebad.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Albanska policija POJAČALA SNAGE na granici sa Grčkom

Izvor: Blic, 12.Mar.2016

Albanska policija je pojačala prisustvo u blizini granice sa Grčkom strahujući da bi sirijske izbeglice mogle da krenu preko albanske teritorije kao nove tranzitne rute nakon što je blokirana ruta preko Makedonije i Srbije...Zvaničnik albanskog ministarstva unutrašnjih poslova koji je želeo da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.