Akaši primećuje opipljiv mir u Beogradu

Izvor: NaDlanu.com, 24.Okt.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akaši primećuje opipljiv mir u Beogradu

BEOGRAD, 24. oktobra 2011. (Beta) - U Srbiji postoji "opipljiv osećaj mira", kojeg nije bilo sredinom devedesetih godina prošlog veka, ocenio je u ponedeljak u Beogradu bivši izaslanik UN za bivšu Jugoslaviju Jasuši Akaši.

BEOGRAD, 24. oktobra 2011. (Beta) - U Srbiji postoji "opipljiv osećaj mira", kojeg nije bilo sredinom devedesetih godina prošlog veka, ocenio je u ponedeljak u Beogradu bivši izaslanik UN za bivšu Jugoslaviju Jasuši Akaši.Akaši je rekao da na zapadnom Balkanu i dalje postoji problem Kosova, kao i spor Makedonije i Grčke, ali da veruje da "niko i ne sanja" da potegne oružje, već da postoji dovoljno mirnih i diplomatskih sredstava, iako pronalaženje rešenja "neće biti lako".Japanski diplomata, koji je obavljao i dužnost podsekretara UN, ocenio je da je izbor zemalja zapadnog Balkana da se pridruže Evropskoj uniji "realističan i mudar".Akaši je na predavanju u Rektoratu Univerziteta u Beogradu pod nazivom "U potrazi za mirom: Evropa, Azija i Japan", zahvalio gradjanima Srbije na pomoći i izrazima saučešća upućenim Japanu posle katastrofalnog zemljotresa i cunamija koji su 11. marta pogodili sever te zemlje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.