Antić: NIS će imati pozitivne finansijske rezultate u 2015. godini

Izvor: Press, 15.Dec.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: NIS će imati pozitivne finansijske rezultate u 2015. godini

Kompanija NIS svečano je danas otovorila Gasprom benzinsku stanicu na Novom Beogradu preko puta tržnog centra Ušće, a ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da će NIS u 2015. godini imati pozitivne finansijske rezultate, kao i da će ostati lider u ovom delu Evrope.
         Svečanosti su prisustvovali i generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << direktor NIS-a Kiril Kravčenko, predsednik odbora direktora NIS-a Vadim Jakovljev i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Antić je rekao da je u toku proces usvajanja polaznih osnova za strategiju razvoja NIS-a i Strategije razvoja NIS-a do 2025. godine sa projekcijom do 2030. i poručio da je NIS u ozbiljnom investicionom ciklsu i da će zahvaljujući tome ostati lider u ovom delu Evrope.
On je kazao da je cilj da NIS poveća preradu nafte sa 3,3 miliona tona, koliko je bio u ovoj godini, na maksimalan kapacitet od pet miliona tona.
"Uprkos teškoj situaciji i vremenu krize koja je zahvatila naftne kompanije u celom svetu zbog drastičnih promena na tržištu cene nafte, NIS cvršto stoji na svojim nogama, nije klecnuo već je u investicionom ciklusu. NIS će i ove godine ostvariti pozitvne finansijske rezultate na zadovoljstvo Srbije i svih njenih građana", rekao Antić.
Gaspromova pumpa je otvorena na mestu bivše pumpe Dejton.
Ministar je kazao da je Gaspromova pumpa značajna za Beograd, jer će unaprediti ukupnu ponudu i ulepšati grad.
On kazao da Vlada Srbije sa posebnom pažnjom prati investicije u oblasti energetike i da nema dileme da su te investicije među najznačajnijim za Srbiju i privredni rast naše zemlje i poručio da je NIS, kao zajednička kompanija države i Gaspromnjefta, okosnica tog razvoja.
Ministar je rekao da je od svih 420 NIS-ovih pumpi - u Srbiji, BiH, Rumunije i Bugarske najveći deo njih savremeno opremljen i da će sa njihovim opremanjem biti nastavljeno i u narednom periodu.
Gradonačelnik Beograda Mali je zahvalio NIS-u što ulepšava grad otvaranjem pumpi dodajući da je to sedma stanica NIS-a koja je završena u Beogradu ove godine, kao i da su ostale tri do kraja 2015.
Mali je izrazio očekivanje da će biti još benzinskih stanica u Beogradu ističući da se tako otvaraju i nova radna mesta za mlade.
On je podsetio da je Grad zajedno sa NIS-om napravio radnu grupu, jer su ranije investicije te kompanije stajale i po pet ili šest godina dodajući da su sada rezultati očigledni, s obzirom da se često otvaraju nove pumpe.
"U razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom mi smo dogovorili i organizaciju Dana Moskve u Beogradu u septembru i oktobru naredne godine, kada očekujem dolazak gradonačelnika Moskve po prvi put u Beograd", rekao je Mali.
On je kazao da je taj događaj "sjajna šansa da se u Beogradu restauriraju dve fasade možda i najlepših zgrada u Beogadu koje su dela ruskih autora, s obzirom da će donaciju obezbediti NIS".
Jakovljev je istakao da su na Gaspromovim pumpama predstavljeni najsavremeniji proizvodi te kompanije, kao na primer visokokvalitetno gorivo "G-drive 100" od 100 oktana.
"Mislim da će se naši proizvodi, kao i ovaj novi proizvod, pokazati kao veoma dobri i kvalitetni i da će ih potrošači zavoleti, i da ćemo moći da ih proširimo u našoj maloprodajnoj mreži ne samo u Srbiji već i susednim zemljama, kao i u Ruskoj Federaciji i dalje", naveo je on.
Jakovljev očekuje da će NIS nastaviti da bude lider u regionu.
Na savremenoj benzinskoj stanici NIS-ovog premijum brenda kupcima su 24 sata dnevno na raspolaganju visokokvalitetni derivati evro pet kvaliteta proizvedeni u Rafineriji nafte Pančevo, kao i TNG.
Na benzinskoj stanici može i besplatno da se pristupi Internetu.



Pogledaj vesti o: Tržni centar Ušće

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena nova benzinska stanica na Novom Beogradu

Izvor: Blic, 15.Dec.2015

Kompanija NIS svečano je danas otvorila GAZPROM benzinsku stanicu na Novom Beogradu, u prisustvu rukovodstva kompanija „Gasprom njeft“ i NIS, kao i državnih i gradskih zvaničnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.