Gadafi finansirao kampanje Miloševića i Mesića

Izvor: Blic, 02.Sep.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi finansirao kampanje Miloševića i Mesića

Predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš rekao je da raspolaže informacijama da je Moamer Gadafi finansirao predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, ali i režim Slobodana Miloševića.

Farag Abu Aleš je u intervjuu za današnji zagrebački Večernji list rekao da te informacije potvrđuju i dokumenti koje su pobunjenici pronašli u zgradi Gadafijeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obaveštajne službe u Tripoliju.

Zagrebački dnevnik navodi da se među tim dokumentima nalaze i oni o Gadafijevom finansiranju francuskog predsednika Nikole Sarkozija, italijanskog premijera Silvija Berluskonija, američkog diplomate Dejvida Velča, ali i mnogih drugih poznatih imena iz javnog i političkog života na Zapadu.

Iz dokumenata je vidljivo i da je Gadafi celo vreme finansijski podržavao režim Slobodana Miloševića, navodi Večernji list pozivajući se na predsednika libijske Republikanske stranke.

"Stojim iza svake svoje izgovorene reči. Pouzdano znam za Gadafijevo finansiranje vašeg bivšeg predsednika Mesića", rekao je Farag Abu Aleš upitan ima li dokaze za ove teške optužbe i kvalifikacije. On je dodao da je Mesić bio jedini političar iz neke demokratske države koji je javno podržavao Moamera Gadafija.

Stjepan Mesić je, međutim, negirao te tvrdnje ocenivši da nemaju veze sa zdravim razumom. On je za Hrvatsku radioteleviziju izjavio da su izveštaji njegovih kampanja dostupni javnosti i da se iz njih jasno vidi ko ga je finansirao.

"Jasno je da Gadafi nije taj koji će finansirati demokratiju u Evropi. Kome to pada na pamet", upitao je Mesić, koji je najavio tužbu protiv autora teksta.

Povezane vesti: SAD odbacile predlog Gadafijevog sina da se raspišu izbori Libija: Navikli na život s bombama Mesić: Rezolucija UN kao pokriće za likvidaciju Gadafija? Al Kaida: Došao je red na Gadafija na ode

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Gadafi finansirao Mesića, Miloševića, Sarkokozija...

Izvor: Politika, 02.Sep.2011

Libijski vođa Moamer Gadafi finansijski je podržavao režim bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i lidera radikala Vojislava Šešelja, ali i lidere Hrvatske, Francuske, Italije i SAD, prenosi danas zagrebački „Večernji list”...Pozivajući se na dokumente pronađene u sedištu Gadafijeve...

Nastavak na Politika...

GADAFI FINANSIRAO MILOŠEVIĆA, MESIĆA I SARKOZIJA?!

Izvor: Kurir, 02.Sep.2011

ZAGREB - Predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš rekao je da raspolaže informacijama da je Muamer Gadafi finansirao predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, ali i režim Slobodana Miloševića...Farag Abu Aleš je u intervjuu za zagrebački...

Nastavak na Kurir...

Sada svi tvrde da nisu od Gadafija dobijali novac

Izvor: Blic, 03.Sep.2011, 01:20

Kao ministru spoljnih poslova SRJ i funkcioneru SPS-a, nije mi poznato da je Gadafi pomagao Miloševića - rekao je za “Blic” Živadin Jovanović povodom izjave Faraga Abu Aleša, predsednika libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu, da ima informacije da je Moamer Gadafi finansirao...

Nastavak na Blic...

Gadafi finansirao Miloševića, Mesića i Sarkozija?!

Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2011

ZAGREB - Predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš rekao je da raspolaže informacijama da je Muamer Gadafi finansirao predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, ali i režim Slobodana Miloševića...Farag Abu Aleš je u intervjuu za zagrebački...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.