Todor Jovanović glumac četvrte večeri Filmskih susreta

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Avg.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todor Jovanović glumac četvrte večeri "Filmskih susreta"

Četvrte večeri Festivala, prikazani su filmovi "Taksi bluz” i film "Psi umiru sami”.

Iako je već bio prikazivan u bioskopima film ,,Taksi bluz” je osvojio srca publike koja je ovaj film gledali pod vedrim nebom iznad  Niške tvrđave. Ova uzbudljiva, romantična komedija istovremeno je i šarmantni „road movie” u kojoj je glavni junak priče Marko (Andrija Milošević), simpatični, propali dramaturg koji godinama radi kao taksista.

Njegove avanture >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << tokom jedne urnebesne noći, kada se naizgled normalan radni dan na njegovom poslu pretvara u haos, jer se u taksi vozilo ušunja mali Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za ocem. Njihova vožnja će se pretvoriti u gomilu suludih situacija u kojima će učestvovati mnoštvo likova koje će prodefilovati kroz taksi.

Ništa manje pažnje nije privukao i film samoukog debitantskog reditelja Nikole Petrovića,, Psi umiru sami”. Priča prati Viktora, mladića koji je napustio posao programera i brz život Beograda, da bi se povukao u kućicu na Tari i uživao u prirodi, druženju sa svojim psom Aresom i jednostavnosti običnih fizičkih poslova. Njegov mir narušiće Milica, koja je došla na tri meseca kako bi se bavila “nekim ekološkim istraživanjima.”

Paralelno, u Beogradu biva ubijen Viktorov bivši šef, a slučaj dobija policajac pred penzijom, koji pokušava da popravi odnose sa svojom ćerkom. Pubilika će večeras imati prilike da pogleda filmove,, Ajvar ” u režiji Ane Marie Rosi i film „O životu i o smrti” u režiji Predraga Veselinovića.

Za glumca večeri proglašen je najmlađi član glumačke ekipe filma,, Taksi bluz” Todor Jovanović.

Večeras pete festivalske veri biće  prikazani filmovi:

“AJVAR” (100’)

Režija: Ana Maria Rosi

Uloge: Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Gordan Kičić,

Aleksandra Janković, Branka Petrić, Miodrag Krstović u režiji Miroslava Stamatova kao i film ,, Psi umiru sami” u režiji Nikole Petrovića

„O ŽIVOTU I O SMRTI“ (99′)

Režija: Predrag Velinović

Uloge: Jasna Đuričić, Aleksandar Đurica, Dragan Petrović, Milutin

Milošević, Dara Džokić, Miodrag Krivokapić, Nada Šargin, Nebojša

Milovanović
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Mlađani Todor Jovanović oduševio publiku četvrte večeri “Filmskih”

Izvor: JužneVesti.com, 28.Avg.2019

Za ulogu malog Damira, u filmu Taksi bluz, glasovima publike za najboljeg glumca četvrte večeri niškog filmskog festivala proglašen je 10-godišnji Todor Jovanović. Večeras će na Letnjoj pozornici biti prikazani filmovi Ajvar i O životu i smrti...Komedija Taksi bluz napunila je sinoć tvrđavsku...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.