Ministarstvo: Zašto NKC nije ispoštovao ugovor?

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Zašto NKC nije ispoštovao ugovor?

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je direktorku Niškog kulturnog centra Bojanu Simović "da prestane da obmanjuje javnost" i da umesto toga odgovori zašto Niški kulturni centar sredstva dobijena za organizaciju 49. Filmskih susreta nije utrošio u skladu sa ugovorom potpisanim s Ministarstvom.
Ministarstvo u saopštenju traži i odgovore na pitanje na osnovu koje zakonske odredbe se Niški >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kulturni centar odlučio da prekrši potpisani ugovor i samovoljno izvrši prenamenu sredstava, kao i zašto je za audio i vizuelne usluge i nabavku projektora u zahtevu Ministarstvu prvobitno traženo 500.000 dinara, a potom za iste namene utrošeno više od 3.200.000 dinara.
"Čak i da se Niški kulturni centar blagovremeno obratio zahtevom za prenamenu sredstava, po kojem bi se 3,2 miliona dinara utrošilo na zakup opreme umesto na zakup filmova, Ministarstvo kulture i informisanja imalo bi osnova da posumnja u stvarnu visinu iznosa namenjenog za te usluge", navodi se u saopštenju Ministarstva.
Ističe se da, s obzirom na to da su sredstva već nenamenski potrošena, Ministarstvo uopšte ne želi da ulazi u validnost ponuđenih dokaza o novcu koji nije utrošen za potrebe koje su eksplicitno određene ugovorom.
"Takođe, nadležni u upravi Grada Niša ostali su dužni za odgovor na pitanje zašto u budžet nije vraćeno neutrošenih 300.000 dinara, već se potencira nekakav nesporazum na relaciji Ministarstvo - Niški kulturni centar. Naglašavamo da nikakav nesporazum ne postoji, već samo nepoštovanje zakona od strane Niškog kulturnog centra i Grada Niša"; piše u saopštenju.
Zaključuje se da će, u slučaju neizmirenja obaveza, Ministarstvo kulture i informisanja pred nadležnim sudom pokrenuti postupak za povraćaj novca u budžet.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto NKC novac nije utrošio u skladu sa ugovorom

Izvor: Akter, 02.Sep.2015

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je danas direktorku Niškog kulturnog centra (NKC) Bojanu Simović da prestane da obmanjuje javnost i odgovori zbog čega taj centar sredstva dobijena za organizaciju 49. Filmskih susreta nije utrošio u skladu sa ugovorom potpisanim s Ministarstvom..U saopštenju...

Nastavak na Akter...

Ministarstvo: Tužićemo NKC ako ne vrate pare za “Filmske”

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2015

Zbog toga što Niški kulturni centar još uvek nije vratio skoro 3 miliona koje Ministarstvu kulture duguje za organizaciju prošlogodišnjih “Filmskih susreta”, iz ove institucije najavljuju da će tužiti NKC ukoliko ne izmiri svoje obaveze...NKC je za “Filmske” 2014. godine dobio od Ministarstva...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.