Denis Murić glumac pete večeri Filmskih

Izvor: JužneVesti.com, 27.Avg.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denis Murić glumac pete večeri "Filmskih"

Za ulogu dečaka Harisa u filmu „Ničije dete“ Denis Murić dobio je nagradu publike za najboljeg glumca pete večeri Filmskih susreta u Nišu.

Ovaj mladi glumac, koji je siguran da će time i dalje da se bavi, navodi da na snimanju filma nije bilo lako, ali je prezadovoljan kako je sve ispalo.

On je pored neverbalnih delova u filmu, snimao i scene na Avali na snegu po kome se valjao bez odeće.

Nakon prikazivanja filma na Letnjoj pozornici Denis >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je dobio ovacije niške publike o kojoj ima samo reči hvale.

Iako sam čuo dosta pričao o niškom festivalu imao sam pozitivnu tremu. Bio sam pripremljen na autograme i slikanje, ali nisam očekivao toliki broj ljudi sa kojim se do sada nisam susretao. Sinoć sam bio pod utiskom i nisam znao ni šta da uradim. - oduševljeno priča Denis.

Kao i Denis ni njegova partnerka na filmu Isidora Janković ne može da sakrije pozitivne utiske o dočeku u Nišu.

Oduševljena sam, predivna publika i divan narod. Nikada nisam sanjala da će mi iko prići i slikati se sa mnom, osetila sam da je neko ispoštovao to što smo dali sve od sebe. Drago mi je što je publici stalo do toga što smo mi uradili, a nisu tu došli tek da dobiju autogram i da se slikaju - ističe Isidora.

Pored ovo dvoje mladih glumaca niškoj publici predstavila se i ekipa filma „Amanet“, među kojima je bila i Milana Živanović koja je glumila lik Višnje. Ona govori o ovom filmu kao opomeni mladima da ne bi trebalo da zaborave ko su i odakle potiču.

Film je mračan i govori o veoma važnim idejama u društvu, porodici, o odnosu između roditelja i dece, ljubavi ali i tome koliko smo izgubljeni i koliko tragajući za novcem, slavom i velikim firmama gubimo male stvari koje bih ja ostavila u amanet u stvarnom životu, a to je jedan osmeh ili nešto lepo što uradimo - kaže Milana.

Ova mlada glumica, takođe, daje svoj komenatar i na kompleksnu scenu sa Svetozarem Cvetkovićem koji je dosta stariji.

Nije bilo neprijatno, bila je scena kao i svaka druga. Cvele je sjajan partner, džentlmen i hvala mu na tome. Bilo je lepo - dodaje Milana Živanović.

Na četvrtoj festivalskoj večeri niška publika imala je prilike da u boskopu „Kupina“ pogleda film “Travelator”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.