Top 10 najboljih filmova u 2013. (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 10.Dec.2013, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10 najboljih filmova u 2013. (VIDEO)

Egzistencijalni svemirski triler "Gravity", priča o korupciji "American Hustle" i nezavisna drama "Fruitvale Station" našli su se među 10 najboljih filmova 2013. prema mišljenju Američkog filmskog instituta (AFI).

Na godišnjoj listi AFI-a našli su se i triler o somalijskim piratima "Kapetan Filips", drama o ropstvu "12 Years a Slave", drama-komedija "Nebraska", futuristička romansa "Her", Diznijeva istorijska drama "Saving Mr Banks", folk komedija-drama "Inside Llewyn David" >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i Martin Skorsezeov "The Wolf of Wall Street".Filmove "American Hustle", "Her" i "Gravity" tri kritičarska udruženja su u proteklih nedelju dana izabrala za najbolji film, dok je "12 Years a Slave" bio pobednik festivala u Torontu.AFI LISTA12 Years A Slave American HustleCaptain PhillipsFruitvale stationGravityHerInside Llewyn DavisNebraskaSaving Mr. BanksThe Wolf of Wall StreetAFI listu sastavljaju kritičari, naučnici, filmski i TV umetnici i odbor Instituta i lista se objavljuje uoči nominacija nagrada Udruženja glumaca i Zlatnih globusa u sredu i četvrtak.Filmovi koji se nađu na ove tri liste najverovatnije će biti u trci za Oskara a nominacije za prestižnu nagradu Američke akadeije za film biće objavljene 16. januara.Kritičari: "Gravitacija" i "Her" filmovi godine!12 Years A Slave American HustleCaptain PhillipsFruitvale stationGravityHerInside Llewyn DavisNebraskaSaving Mr. BanksThe Wolf of Wall StreetB92

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Top 10 najboljih filmova u 2013 (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 10.Dec.2013

Na listi Američkog filmskog instituta nalaze se i ostvarenja "Captain Philips" sa Tomom Henksom, "Gravity" u kojem igraju Sandra Bulok i Džordž Kluni, kao i Skorsezeova drama "The Wolf Of Wall Street"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.