Otišao je Mur, Rodžer Mur (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 23.Maj.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otišao je Mur, Rodžer Mur (FOTO, VIDEO)

Napustio nas je glumac koji je za mnoge bio otelotvorenje agenta 007. Podsetite se Mura u ulozi Džejmsa Bonda!

Ser Rodžer Mur rođen je 1927. godine u Londonu, kao jedino dete oca policajca. Iako se otac nadao da će sin poći njegovim stopama, tokom Drugog svetskog rata (koji je proveo u svom rodnog gradu) upisuje Akademiju umetnosti koju je pohađao samo godinu dana.

Dok se borio da postane slavan glumac, Mur je radio i kao model, ali sve se promenilo ulogom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Džejmsa Bonda.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Njegova šansa da dođe na mesto agenta 007, došla je nakon što je Šon Koneri odustao od ove uloge, a on dobio ponudu da snimi "Live and Let Die" (1973). U svojoj autobiografiji Mur piše da je morao da skrati kosu i smrša za ovu ulogu i da mu se ove promene i zahtevi uopšte nisu dopali, ali trud se isplatio.

Preminuo Rodžer Mur (FOTO, VIDEO)

Nakon "Live and Let Die", Mur je nastavio da tumači Bonda u još šest drugih filmova: The Man with the Golden Gun" (1974), "The Spy Who Loved Me" (1977), "Moonraker" (1979), "For Your Eyes Only" (1981), "Octopussy" (1983) i "A View to a Kill" (1985).



Izvor: YouTube

Ser Rodžer je ostao upamćen kao glumac koji je najduže tumačio lik britanskog tajnog agenta 007 u čijoj je "koži" bio čitavih 12 godina. On je takođe bio i glumac koji je imao najviše godina kada je tumačio Bonda - 45 u prvom filmu 1973. godine, a 58 kada je najavio penziju 1985. godine.

Povezane vesti"Prokleta" godina za šoubiznis

Murov Bond je bio drugačiji od ostalih - zreliji i iskusniji plejboj, koji je uvek imao neki trik u rukavu i zanimljivu spravu za spasavanje dana kada mu je bilo potrebno. Takođe je bio poznat po svom smislu za humor i vrcavim opaskama, ali i po tome što je njegov Bond bio odličan detektiv lukavog uma.



Izvor: YouTube

Nakon poslednjeg Bonda kojeg je snimio, Mur je "odmarao" od sveta filma čitavih pet godina. Za mnoge fanove, on važi za najomiljenijeg agenta 007, što je potvrđeno i u anketi Američke filmske akademije koja dodeljuje Oskara, a koja ga je 2004. stavila na prvo mesto liste najboljih Bond glumaca.

Titulu viteza dobio je 1999. godine, ali tek 2003. ga je kraljica Elizabeta proglasila vitezom komandantom britanskog carstva, i dodelila mu titulu koja sa sobom nosi zvanje "ser". Nagrađen je za doprinos u oblasti humanitarnog rada.

Objavio je dve autobiografije - "My Word is My Bond” (2008) i "Last Man Standing: Tales from Tinseltown" (2014).

Ženio se čak četiri puta, i bio je otac troje dece.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.