Najpoznatiji po ulozi Hitlera: Umro glumac Bruno Ganc

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2019, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpoznatiji po ulozi Hitlera: Umro glumac Bruno Ganc

Švajcarski glumac Bruno Ganc preminuo je u 77. godini života, u svom domu u Cirihu.

Ganc je najpoznatiji po ulozi Hitlera u filmu "Konačni pad" o poslednjim danima nacističkog vođe u njegovom bunkeru u Berlinu.

Ganc je jedan od najvećih glumaca kada je nemačko govorno područje u pitanju, a najzapaženije uloge su: anđeo u "Wings of Desire", Hitler u filmu "Downfall", deda (nekoliko puta) u "Heidi and Vitus", vampir u "Nosferatu the Vampyre", konobar u "Bread and Tulips" i mnoge druge.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo glumac Bruno Ganc

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2019

Švajcarski glumac Bruno Ganc preminuo je u 77. godini..."Bruno Ganc je preminuo u svom domu u Cirihu", potvrdila je njegova agentkinja...Jedan od najpoznatijih evropskih glumaca već duže vreme je bolovao od raka...Bruno Ganc je spadao među najistaknutije glumce s nemačkog govornog područja i decenijama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.