Mira Furlan i Jelena Stupljanin zablistale na otvaranju Sarajevo Film Festivala

Izvor: S media, 24.Jul.2010, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mira Furlan i Jelena Stupljanin zablistale na otvaranju Sarajevo Film Festivala

Juče je svečano otvoren 16. Sarajevo Film Festival. I ove godine su nezaobilaznim crvenim tepihom prošetale brojne face iz sveta filma i estrade, kako one bosanskohercegovačke, tako i inostrane. Ceremoniju otvaranja vodio je istaknuti bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo.

Kao prvi film na ovogodišnjem SFF-u prikazan je "Cirkus Columbia" bosanskohercegovačkog oskarovca Danisa Tanovića. Film, koji je u Sarajevu doživeo svoju svetsku premijeru, snimljen je prema istoimenom romanu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << hrvatsko-bosanskoga pisca i novinara Ivice Đikića. Reč je o četvrtom Tanovićevom filmu, ali prvom koji je snimljen i produciran u Bosni i Hercegovini. Glavne uloge su pripale Mikiju Manojloviću, Jeleni Stupljanin i Miri Furlan, koja je zablistala na sinoćnjem otvorenju festivala.

Tokom devet dana 201 film iz 52 države

Na 16. Sarajevo Film Festivalu će tokom devet festivalskih dana biti prikazan ukupno 201 film iz 52 države. Mnogi od izabranih filmova će upravo u Sarajevu biti premijerno prikazani. Fokus 16. Sarajevo Film Festivala je, kao i prethodnih godina, filmska produkcija u regionu Jugoistočne Europe.

Izvor: Index.hr

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mira Furlan i Jelena Stupljanin zasenile glumice na Sarajevo film festivalu

Izvor: Svet, 24.Jul.2010

Projekcijom filma "Cirkus Kolumbia" reditelja Danisa Tanovića i hrvatskog književnika Ivice Đikića otvoren je 16. Sarajevo film festival. Crvenim tepihom prošetali su glumci iz filma i brojni gosti. Najviše pažnje i ovacija pobrala je glumica Mira Furlan koja se pojavila u elegantnoj ljubičasto...

Nastavak na Svet...

Sarajevo Film Festival: Mira Furlan i Jelena Stupljanin izmamile ovacije !

Izvor: SamoProvereno.com, 24.Jul.2010

Projekcijom filma “Cirkus Kolumbia” reditelja Danisa Tanovića i hrvatskog književnika Ivice Đikića otvoren je 16. Sarajevo film festival. Crvenim tepihom prošetali su glumci iz filma i brojni gosti. Najviše pažnje i ovacija pobrala je glumica Mira Furlan koja se pojavila u elegantnoj ljubičasto...

Nastavak na SamoProvereno.com...

Izuzetna godina za regionalne stvaraoce

Izvor: Šumadija Press, 25.Jul.2010, 13:21

Promenadom na crvenom tepihu, svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu, te svjetskom premijerom filma „Cirkus Columbia“ bh. oskarovca Danisa Tanovića, u petak uveče otvoren je 16. Sarajevo film festival (SFF).

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.