Međunarodni filmski festival u Torontu: Na programu i srpski film

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2017, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni filmski festival u Torontu: Na programu i srpski film

Program ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Torontu (Toronto International Film Festival - TIFF), najznačajnijeg filmskog festivala na severnoameričkom tlu, nedavno je objavljen, a lepa je vest da će na ovogodišnjem festivalu biti zastupljen i srpski film.

Naime, u zvanični program selekcije TIFF Docs uvršteno je dokumentarno ostvarenje "Druga strana svega" srpske autorke Mile Turajlić, šire poznate po prethodnom dugometražnom dokumentarcu, filmu Cinema Comunisto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Film će, kao svetska premijera, biti predstavljen u okviru zvaničnog programa TIFF Docs .

U pitanju je veliki uspeh za srpski dokumentarni film, imajući u vidu da je u ovoj prestižnoj selekciji "Druga strana svega" jedini film iz ovog dela Evrope.

Ovo ostvarenje traje 100 minuta, nastalo je kao koprodukcija Srbije, Francuske i Katara.

Prodržali su ga i Ministarstvo kulture Srbije, "Eurimages" , CNC - Cinemas du monde i Doha Film Institute.

Festival u Torontu ove godine biće održan između 7. i 17. septembra, a festival traje i raste već više od 40 godina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.