Filmski dan: Klasična melodrama

Izvor: Filmske.com, 18.Nov.2010, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski dan: "Klasična melodrama"

Subota, 20. novembar - Sala na I spratu Doma omladine Beograda u 19:00h. Filmovi su na engleskom, bez titla. Ulaz je slobodan!
 
Dva blistava primera melodrame ranog Holivuda... U vreme kad su žene bila glavna bioskopska publika melodrama je kao žanr cvetala.


Nedavni uspeh filmova i tv serija  koji se inspirišu melodramom ( filmovi Ozona, Hayesa, serija "Mad men“) navodi da se još jednom osvrnemo na klasična dela ovog žanra i da ih pogledamo drugačijim očima.

Nastavak na Filmske.com...






Povezane vesti

DOB Filmski dan: Klasična melodrama

Izvor: NC magazin, 19.Nov.2010, 20:03

Dva blistava primera melodrame ranog Holivuda.. U vreme kad su žene bila glavna bioskopska publika melodrama je kao žanr cvetala. Nedavni uspeh filmova i tv serija  koji se inspirišu melodramom ( filmovi Ozona, Hayesa, serija "Mad men“) navodi da se još jednom osvrnemo na klasična dela...

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Filmske.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Filmske.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.