Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Пу­то­ва­ње све­том за де­сет да­на

Извор: дневник.рс
Ју­би­лар­ни 40. Фест би­ће одр­жан од 24. фе­бру­а­ра до 4. мар­та, са 75 фил­мо­ва у глав­ном и око 30 у пра­те­ћем про­гра­му. Пре­ма на­ја­ви се­лек­то­ра Ива­на Кар­ла, ју­би­лар­ни Фест не­ће се раз­ли­ко­ва­ти по кон­цеп­ту од прет­ход­ног и по­но­во >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ће по­ну­ди­ти "пу­то­ва­ње све­том за 10 да­на".

Следеће недеље комплетан програм феста

Ком­пле­тан про­грам пред­сто­је­ћег 40. Фе­ста би­ће пред­ста­вљен ме­ди­ји­ма 17. ја­ну­а­ра у Скуп­шти­ни Бе­о­гра­да, ко­ја је осни­вач по­пу­лар­ног фе­сти­ва­ла, на­ја­ви­ла је Ди­рек­ци­ја Фе­ста. Ју­би­лар­ни Фест би­ће одр­жан од 24. фе­бру­а­ра до 4. мар­та, са 75 фил­мо­ва у глав­ном и око 30 у пра­те­ћем про­гра­му.
Пред­став­ни­ци Скуп­шти­не гра­да, Се­кре­та­ри­ја­та за кул­ту­ру Бе­о­гра­да, Ми­ни­стар­ства кул­ту­ре Ср­би­је, ко­је је по­кро­ви­тељ фе­сти­ва­ла, као и чла­но­ви Од­бо­ра Фе­ста, Ди­рек­ци­је Фе­ста и умет­нич­ки ди­рек­тор и се­лек­тор оба­ве­сти­ће иду­ћег утор­ка јав­ност о про­грам­ским це­ли­на­ма и дру­гим де­та­љи­ма, тер­ми­ни­ма про­јек­ци­ја и це­на­ма ула­зни­ца. Ди­рек­ци­ја Фе­ста је још је­се­нас при­пре­ми­ла "гро су­шти­не фе­сти­ва­ла", ка­ко је та­да ре­као ди­рек­тор Ми­лош Па­ра­мен­тић.
Пре­ма на­ја­ви се­лек­то­ра Ива­на Кар­ла, ју­би­лар­ни Фест не­ће се раз­ли­ко­ва­ти по кон­цеп­ту од прет­ход­ног и по­но­во ће по­ну­ди­ти "пу­то­ва­ње све­том за 10 да­на". За глав­ни про­грам у пла­ну су фил­мо­ви на­гра­ђе­ни про­шле го­ди­не у Ка­ну - "Др­во жи­во­та" Те­рен­са Ма­ли­ка (Злат­на пал­ма), "Авр" Аки­ја Ка­у­ри­сма­ки­ја (Фи­пре­сци), "Де­чак са би­ци­клом" бра­ће Дар­ден (Гран при), "Ме­лан­хо­ли­ја" Лар­са фон Три­ра (нај­бо­ља жен­ска уло­га - Кир­стен Данст)...
Пу­бли­ка Фе­ста ви­де­ће и низ по­зна­тих фил­мо­ва ко­ји су у про­те­клих го­ди­ну да­на при­ву­кли па­жњу на фе­сти­ва­ли­ма у Бер­ли­ну, Ве­не­ци­ји и дру­гим свет­ским цен­три­ма, али и фил­мо­ве ма­њих на­ци­о­нал­них ки­не­ма­то­гра­фи­ја.
Од до­ма­ће про­дук­ци­је оче­ку­ју се пре­ми­је­ре "Топ је био врео" ре­ди­те­ља Сло­бо­да­на Скер­ли­ћа и "Док­тор Реј и ђа­во­ли" Дин­ка Ту­ца­ко­ви­ћа.
По­во­дом ју­би­ле­ја, у при­пре­ми је мо­но­гра­фи­ја у из­да­њу Ди­рек­ци­је Фе­ста и ЈП "Слу­жбе­ни гла­сник".

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.