Srpska nedelja u Velikoj Britaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2011, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpska nedelja" u Velikoj Britaniji

BEOGRAD -

Srpski siti klub organizovaće od 29. januara do 9. februara, treći put, niz kulturnih dešavanja u Londonu, Kembridžu i Oksfordu sa ciljem predstavljanja srpske kulture u Velikoj Britaniji.

Program "Srpske nedelje", kako je najavio Srpski siti klub sa sedištem u Londonu, obuhvatiće pozorišne predstave, projekcije filmova, izložbe, književne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << večeri, koncerte, a organizuje se u koordinaciji sa Srpskim društvom i Srpskim savetom Velike Britanije, uz podršku ambasade Srbije u Londonu.

Britanska publika će biti u prilici da pogleda film "Besa" Srđana Karanovića - srpskog kandidata za nagradu Oskar u kategoriji filmova van enegleskog govornog područja, kao i film "Šišanje" Stevana Filipovića, koji će biti prikazan u Britanskom parlamentu i Sent Entoniz (St. Anthony's) koledžu.

Biće izvedena i predstava "Čovek čoveku", koju je priredila dramska umetnica Rada Đuričin, u produkciji Niš Art Fondacije.

Đuričin i Vjera Mujović interpretiraju priče velikana srpske književnosti Bore Stankovića, Ive Andrića, Branka Ćopića, Isidore Sekulić, Milovana Danojlića i Mome Kapora.

Najavljeno je i književno popodne sa Radmilom Milentijević, autorkom knjige "Mileva Marić Ajnštajn-život sa Alebertom Ajnštajnom", zatim izložba skulptura Jove Petijevića i slika i ikona Marijane Mihajlović Grubač.

Biće organizovan i džez i koncert tradicionalne srpske muzike.

Srpski siti klub je nezavisna organizacija osnovana sa idejom da podrži interese zajednice srpskih profesionalaca u Londonu i obezbedi mrežu kontakata svim Srbima koji žele da započnu karijeru u Londonu, a u poslednjih nekoliko godina, i onima koji žele da se vrate u Srbiju.

Osnovalo ga je krajem devedesetih godina nekoliko srpskih entuzijasta zaposlenih u londonskim finansijskim institucijama, a danas obuhvata više od 1.000 članova.

Srpsko društvo i Srpski savet Velike Britanije su godinama vodeće organizacije srpske dijaspore u Velikoj Britaniji, sa nekoliko hiljada članova koncentrisanih u Londonu, ali i u drugim gradovima, kao što su Oksford, Kembridž i Reding.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srpska nedelja" u Engleskoj

Izvor: B92, 28.Jan.2011

Srpski siti klub organizovaće od 29. januara do 9. februara, treći put, niz kulturnih dešavanja u Londonu, Kembridžu i Oksfordu, kako bi predstavio srpsku kulturu u Velikoj Britaniji...Program "Srpske nedelje", kako je najavio Srpski siti klub sa sedištem u Londonu, obuhvatiće pozorišne predstave,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.