Kultura

Petak, 28.01.2011.

11:58

"Srpska nedelja" u Engleskoj

Srpski siti klub organizovaće od 29. januara do 9. februara, treći put, niz kulturnih dešavanja u Londonu, Kembridžu i Oksfordu, kako bi predstavio srpsku kulturu u Velikoj Britaniji.

Izvor: Tanjug

Default images

Program "Srpske nedelje", kako je najavio Srpski siti klub sa sedištem u Londonu, obuhvatiće pozorišne predstave, projekcije filmova, izložbe, književne večeri, koncerte, a organizuje se u koordinaciji sa Srpskim društvom i Srpskim savetom Velike Britanje, uz podršku ambasade Srbije u Londonu.

Britanska publika će biti u prilici da pogleda film "Besa" Srđana Karanovića, kao i film "Šišanje" Stevana Filipovića, koji će biti prikazan u Britanskom parlamentu i "St. Anthony's" koledžu.

Biće izvedena i predstava "Čovek čoveku", koju je priredila dramska umetnica Rada Đuričin, u produkciji Niš Art Fondacije.

Đuričin i Vjera Mujović interpretiraju priče velikana srpske književnosti Bore Stankovića, Ive Andrića, Branka Ćopića, Isidore Sekulić, Milovana Danojlića i Mome Kapora.

Najavljeno je i književno popodne sa Radmilom Milentijević, autorkom knjige "Mileva Marić Ajnštajn-život sa Alebertom Ajnštajnom", zatim izložba skulptura Jove Petijevića i slika i ikona Marijane Mihajlović Grubač. Biće organizovan i džez i koncert tradicionalne srpske muzike.



Srpski siti klub je nezavisna organizacija osnovana sa idejom da podrži interese zajednice srpskih profesionalaca u Londonu i obezbedi mrežu kontakata svim Srbima koji žele da započnu karijeru u Londonu, a u poslednjih nekoliko godina, i onima koji žele da se vrate u Srbiju.

Osnovalo ga je krajem devedesetih godina nekoliko srpskih entuzijasta zaposlenih u londonskim finansijskim institucijama, a danas obuhvata više od 1.000 članova.

Srpsko društvo i Srpski savet Velike Britanije su godinama vodeće organizacije srpske dijaspore u Velikoj Britaniji, sa nekoliko hiljada članova koncentrisanih u Londonu, ali i u drugim gradovima, kao što su Oksford, Kembridž i Reding.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: